Marjan Vleeming-Rutgers

Marjan (1986, Enschede) sopraan, hield van jongs af aan erg veel van muziek en begon op haar zesde met het zingen in een kinderkoor (Multiple Voices in Enschede o.l.v. Lucy Oude Elferink).
Vanaf haar twaalfde volgde zij individuele zangles en het conservatorium was dan ook een logische vervolgstap na het afronden van de middelbare school. Op het conservatorium in Enschede studeerde Marjan klassieke zang bij Annette Kleine en later ook bij Claudia Patacca. 
Marjan heeft vanaf haar tiende veel solo’s gezongen bij kerkdiensten, bruiloften en begrafenissen. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd om als soliste de sopraansolo’s te zingen bij koren, zoals o.a. jaarlijks rond Pasen bij de Jacobscantorij uit Winterswijk o.l.v. Wim Ruessink.
Tijdens de studie klassieke zang aan het conservatorium in Enschede, heeft Marjan dirigeerlessen gevolgd bij Kees Stolwijk. Vanaf februari 2011 is Marjan zich naast haar solozang gaan richten op het dirigeren van koren en het geven van privé zanglessen en zangworkshops aan groepen. Ze heeft een korte dirigentenopleiding gevolgd voor wat meer verdieping, waarna ze dirigent is geworden van diverse koren in Enschede en omgeving. Dit waren het Binnenstadsjongerenkoor, het projectkinderkoor van basisschool Paus Joannes, Vocaal Ensemble Octaaf, St. Jozef zanggroep en vanaf september 2014 staat Marjan als dirigent voor gemengd koor Sempre Crescendo. Als invaldirigent wordt Marjan regelmatig gevraagd bij afwezigheid van de eigen dirigent en ook als extra hulp bij zangtechniek. 
Met enthousiasme probeert Marjan haar liefde voor muziek over te brengen op koorleden en zangleerlingen. Voor haar is naast een gezonde zangtechniek de beleving van de inhoud van wat er gezongen wordt, een van de belangrijkste punten waaraan gewerkt wordt tijdens repetities.